Povestea Noastră

Lucrurile mărețe au un început.
La fel și bunătățile tradiționale.

 

De-a lungul timpului, bucatele românești păstrează o istorie a gusturilor tradiționale. Astăzi, gusturile sintetizate în timp, au devenit obiceiuri gastronomice specifice poporului român.

Mioritic ne duce cu gândul la bucatele de la țară și rețetele bunicilor transmise prin grai viu. La mirosul de carne, ușor condimentată și bine rumenită în cuptor.

Din dorința de a păstra tradițiile preparării bucatelor rustice, am îmbrățișat pasiunea noastră de astăzi pentru preparatele din carne naturală.  Ingrediente multiple, împletite în gusturi savuroase. Produse preparate din dăruire și pasiune pură pentru cei dragi.

Inspirați din cultura preparării bucatelor din carne, pasiunea noastră rezonează cu gusturile autentice. Iar gustul autentic moldovenesc îmbracă conceptul Mioritic, cu produse de calitate pentru toți membrii familiei.

Bunătăți tradiționale moldovenești.  Bunătăți Mioritic de gustoase.

Toate produsele de carmangerie sunt făcute după metode tradiționale, transmise din generație în generație. Tobă, șunculiță, scăriță, salam uscat, țărănesc sau moldovenesc, ruladă, pastramă, mușchiuleț, sunt doar o parte din ele, iar eu mi-am luat câteva tipuri de cârnați și niște crenvuști. De acestea este responsabilă partea Mioritic din băcănie.

Gustul Mioritic nu s-a născut în 1960, atunci când Nița și Giurgi și-au deschis băcănie în Pildești, ci s-a născut odată cu ei și toate lucrurile pe care le-au învățat. Odată cu zarzavatul tăiat, cu lingura de lemn mestecând în strachina de lut și cu fumul vetrei ridicându-se pe coșul casei.